Nogomet
0

Puyol želi zaraditi žuti karton protiv Armenije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Branič Barcelone i španske nogometne reprezentacije Carle Puyol (31) izjavio je da želi namjerno zaraditi žuti karton u subotnjoj kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Armenije.

Razlog takve Puyolove namjere je očit, budući da njemu uz još šestoricu igrača španske reprezentacije (Sergio Ramos, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Sergio Busquets i Andoni Iraola) treba samo još jedan žuti karton da bi zaradio jednu utakmicu supenzije.

Španska je već osigurala plasman na SP u Južnoafričku Republiku, pa bi stoga Pyuol iskoristio subotnje gostovanje kod Armenije za dobivanje žutog kartona i tako propustio gostovanje kod BiH sljedeće srijede radije, nego riskirao dobivanje kartona protiv momčadi Miroslava Blaževića i propuštanje uvodne utakmice na glavnom turniru Svjetskoga prvenstva.

  • Ako zabijem gol skinuti ću majicu dok ću slaviti gol. Zapravo učinit ću to i ako ne dam gol – rekao je Puyol.

Iniesta, kojem također prijeti isključujući žuti karton, kaže da nema namjeru dobiti opomenu u niti jednoj od posljednje dvije kvalifikacijske utakmice.

  • Volim igrati s loptom i nemati previše posla sa sucem. Neću napraviti ništa posebno da bih dobio karton jer bi to bilo preočito i jer zapravo niti ne znam kako to učiniti – izjavio je Iniesta.