Nogomet
0

Puyol: Vilanova je bio naš primjer i inspiracija

Totalsport
Carles Puyol (Foto: EPA)
Carles Puyol (Foto: EPA)
Tužan je bio i današnji dan u Barceloni, gdje su se igrači i svi klupski dužnosnici katalonskog kluba oprostili od svog bivšeg trenera Tita Vilanove.

Podsjetimo, 45-godišnji nogometni stručnjak preminuo je u petak nakon dvogdišnje borbe s rakom, zbog čega je prije manje od godine dana morao odstupiti s klupe katalonskog diva. Stanje mu se naglo pogoršalo u četvrtak, nakon čega je hitno operisan, a prve vijesti govorile su da se osjeća dobro. Međutim, u kasnim satima petka objavljena je tužna vijest.

Igrači su se danas oprostili od svog bivšeg trenera, a pred kamere je stao kapiten Barcelone Carles Puyol.

"Ovo je vrlo teško razdoblje za nas i klub. Dvije i pol godine se borio s bolešću i borio se do posljednjeg trenutka. Uvijek je bio pozitivan i dobro raspoložen. Bio je primjer, te inspiracija svima nama", rekao je Puyol.

Na oproštaj je stigao i bivši igrač Barcelone Seydou Keita.

"Žalostan je ovo dan. Za mene je Tito bio predobar za nogomet. Bio je toliko dobra osoba i odlazak s 45 godina je doista teško prihvatiti. Kada sam bio u Barceloni bio sam jako blizak s njime. Puno mi je pomogao. Nemam više riječi... Ostavio je iza sebe dvoje male djece. Kada Bog nešto odluči ne možemo ništa poduzeti protiv toga", rekao je Keita.

Recimo i da su u Barceloni proglašena tri dana žalosti, koja će biti zaključena u ponedjeljak u gradskoj katedrali, nakon Vilanovinog sprovoda.