Nogomet
85

Puyol se u suzama oprostio od Barcelone: Sanjao sam san miliona djece

Totalsport
Kapiten katalonskog nogometnog kluba Barcelone Carles Puyol (36) na vanrednoj se konferenciji za novinare oprostio od momčadi u kojoj je proveo 19 dugih godina...

Puyol je posljednjih 15 godina svoje karijere proveo u prvoj momčadi Barcelone i reprezentaciji Španije s kojima je osvojio apsolutno svaki mogući naslov. Puyol se pred prepunom konferencijskom dvoranom u suzama oprostio od saigrača, trenera, predsjednika i navijača.

"Živio sam san miliona druge djece. Imao sam privilegiju buditi se 19 godina i raditi ono što najviše volim. U Barcelonu sam stigao kao dijete, a odlazim kao čovjek s obitelji", rekao je Puyol, koji nije znao odakle bi se počeo zahvaljivati osobama koje su mu pomogle u sjajnoj karijeri.

"Premalo je vremena da se zahvalim svima koji su bili dio moje karijere u Barcelone. No ukratko želim reći da se zahvaljujem svim predsjednicima, direktorima, zaposlenicima kluba. Trenerima, saigračima i navijačima. Svi ćete mi jako nedostajati", rekao je španski stoper, nakon kojeg je za govornicu stao još jedan od najiskusnijih Xavi Hernandez.

" U ime svih igrača želim ti se zahvaliti na hrabrosti i velikodušnosti, karakteristikama kojima si uvijek zračio. Nikada neću zaboraviti trenutak kada si na Wembleyju pozvao Erica Abidala da umjesto tebe kao kapetana podigne trofej pobjednika Lige prvaka. Uvijek si davao sve od sebe za momčad i čast mi je da sam s tobom dijelio svlačionicu, rekao je Xavi.

http://www.youtube.com/watch?v=G_DlpTGf8Pg

Puyol, koji još nema namjeru prekinuti svoju karijeru već se u potpunosti oporaviti od problema s koljenom i onda razmotriti svoje opcije, je u karijeri zaigrao u 593 Barcelonine utakmice, te je osvojio čak 21 trofej (šest Primera, tri Lige prvaka, dva Kupa kralja, dva evropska superkupa, šest španskih superkupova i dva Svjetska klupska prvenstva). U dresu reprezentacije je upisao 100 nastupa, te je osvojio naslov svjetskog prvaka 2010. godine i naslov evropskog dvije godine ranije.