Robinho
0

"Pustite me da ostanem u Santosu, dobro mi je"

Totalsport
Robinho
Robinho
U januaru je Manchester City u brazilski Santos na posudbu poslao svog nezadovoljnog napadača Robinha. Sreća koju je u domovini pronašao uvjerila je Robinha da je to bio dobar potez, a nada se da će ona i potrajati dulje od dogovorenog.

Za 43 miliona eura, što je najskuplji transfer u istoriji engleskog nogometa, City je doveo napadača brazilske nogometne reprezentacije iz Real Madrida u septembru 2008. godine. Među “građanima” se 26-godišnji Robinho nije nikada u potpunosti snašao, a težak karakter donio mu je mnoštvo sukoba, što menadžer Roberto Mancini nije htio podnositi, pa je dogovorena posudba igrača u Santos. Istječe ona u avgustu ove godine za kada je između klubova dogovoren i povratak Robinha na Otok, što sam reprezentativac ne priželjkuje.

"U Santosu sam pronašao sreću. Igram u klubu koji njeguje napadački nogomet i nastupam s osmijehom na licu. Divno je biti dijelom ove ekipe i Bogu sam zahvalan što je naš trud nagrađen naslovom (Santos je osvojio naslov prvaka Savezne države Sao Paulo, op.a.) - kaže Robinho uz molbu:

"Pustite me da ostanem ovdje, dobro mi je".

U 11 odigranih utakmica za Santos Robinho je postigao pet golova.