Premijer liga BiH
0

Pukla "petarda" u golu Travničana, Olimpic slavio protiv Slavije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige danas je odigrano šest utakmica. Slavili su Zrinjski, Široki Brijeg, Leotar, Velež, Olimpic i Rudar iz Prijedora.

Rudar Prijedor – Radnik 2:0

Rudar iz Prijedora je već u prvim minutama poveo. Kokanović je bio precizan u šestoj minuti susreta, što je bio i jedini gol u prvom dijelu susreta. Nakon pauze Prijedorčani nastavljaju dobru igru, pa je Mikić pogodio za 2:0 u 53. minuti te postavio konačan rezultat susreta.

Gradina – Zrinjski 1:2

Domaći su došli do vodstva u 20. minuti golom Turbića, a potom je dvostruki strijelac susreta Arežina poentirao za goste u 34. i 44. minuti, pa se na pauzu otišlo uz prednost Zrinjskog. U drugom dijelu susreta nije bilo golova. Konačan rezultat 2:1 za Zrinjski. Olimpic – Slavija 1:0

U Sarajevu su mreže mirovala u prvom dijelu susreta. Olimpic je imao inicijativu, ali bez realiziranih šansi. U nekoliko navrata Karić je zaprijetio protivniku, ali do isteka prvog dijela utakmice rezultat je ostao nepromijenjen.

Prva lopta u ovom susretu završila je u mreži u 61. minuti, što je ujedno bio i jedini pogodak, pa je Olimpic slavio na domaćem terenu.

Velež – Zvijezda 2:1

Goti su poveli u 14. minuti. Dalibor Šandžić je iskoristio grešku odbrane Veleža i doveo svoj tim u vodstvo. Pred sam kraj prvog poluvremena domaćin je uspio izjednačiti. Šutirao je Ćemalović i pogodio na asistenciju Hebibovića. Ma pauzu se otišlo pri rezultatu 1:1. U 79. minuti je došlo do preokreta kada je poveo Velež golom Zvonića. Konačan rezultat susreta je bio 2:1. za Velež.

Leotar – Borac 2:0

Bez golova u prvom dijelu utakmice. Domaći su bili za nijansu bolji, ali ipak nedovoljno da dođu do vodstva. Trud se isplatio u drugom dijelu susreta kada je Leotar u 62 minuti poveo golom Novakovića. Pred kraj susreta u listu strijelaca se upisao i Milinković i doveo Leotar u ubjedljivo vodstvo. Susret je završen sa 2:0 za Leotar.

Široki Brijeg – Travnik 5:0

Široki Brijeg je već do poluvremena imao rezultat na svojoj strani. Poveli su u 11 minuti golom Barišića, da bi u 29. minuti na asistenciju Wagnera Dino Ćorić udvostručio rezultat. U 38. minuti Barišić je ponovo bio precizan, ovog puta za 3:0 i ubjedljivo vodstvo Širokobriježana. Brzo nakon pauze Širokobriježani su ponovo došli do gola, ovog puta četvrtog i to preko Damira Džidića. Pet gol i konačan rezultat od 5:0 za Široki došao je u sudijskoj nadoknadi, a strijelac je bio Marić.