Nogomet
0

Pucaju li i čvrste niti između Mourinha i Cristiana Ronalda?

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Ove sedmice su nogometaši madridskog Reala na domaćem terenu pobijedili Valenciju 2-0, u prvom četvrtfinalnom meču tamošnjeg Kupa kralja.

Uprkos pobjedi trener Reala Jose Mourinho je bio izuzetno nervozan tokom utakmice. Nebrojeno mnogo puta se podigao sa svoje klupe, te dolazio do ruba terena gdje je gestikulirao prema skoro svim svojim nogometašima. Vikao je, mahao ljutito rukama, objašnjavao svašta svojim pomoćnicima, a sve vrijeme ga je pratila kamera tv-stanice La Sexta.

Iako je od samog dolaska u Real uvijek štitio leđa najboljem svom igraču Cristianu Ronaldu i činilo se da između njih dvojice ne postoje problemi, kamere La Sexte su možda pokazale suprotno.

U jednom se trenutku Mourinho podigao s klupe i hodajući prema terenu uzvikivao Ronaldovo ime. Iako ga je ovaj, zbog položaja na terenu trebao čuti, Ronaldo se uopće nije okrenuo prema svojoj klupi.

Mourinho je nakon vikanja nekoliko sekundi u čudu i bez riječi ostao gledati prema terenu, a onda je histerično mahnuo rukom i vratio se ljutit na svoju klupu.