Nogomet
0

PSG zainteresiran za Joea Colea

Totalsport
Joe Cole
Joe Cole
Novi katarski vlasnici ubacili su u francuskog nogometnog ligaša Paris St. Germaina veliku svotu novca koja se ovog ljeta prilično troši. Trenutno su na 80-ak miliona eura uloga ovog ljeta.

PSG je posljednjih dana u svoje redove doveo Javiera Pastorea (43 miliona eura), Mohameda Sissoka (8 miliona), Jeremyja Meneza (9 miliona), Blaisea Matuidija (10 miliona) i Kevina Gameira (15 miliona), ali na tome pariški klub ne želi stati uoči nove sezone Le Championnata koja kreće ovog vikenda.

Žele dovesti i 29-godišnjeg veznog igrača Liverpoola Joea Colea, koji je ne tako davno bio i standardni engleski reprezentativac. Ipak, nakon što je prošle sezone iz Chelseaja došao u Liverpool uslijedio je kvalitativni pad Colea ponajprije zbog učestalih povreda koje su mu se dogodile. Nije se izborio ni za mjesto u početnom sastavu kluba s Anfielda, iako je trener Kenny Dalglish najavio da na njega ozbiljno računa ove sezone.

S obzirom da u PSG-u imaju dovoljno novaca pitanje je kako će se Liverpool ponijeti kada dobije službenu ponudu za svog igrača. Trenutno traju pregovori.