Le Championnat
0

PSG utrpao šest komada Sochauxu, veliki preokret Lyona

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Odigrane su sve utakmice 33. kola francuskog nogometnog prvenstva. Posljednje dvije bile su posebno efikasne pa je u njima postignuto kombinirano čak 12 golova.

Riječ je o dvobojima PSG-a i Sochauxa na Parku prinčeva (6-1) i Lyona i Lorienta (3-2) na Gerlandu.

PSG se visokom pobjedom vodećem Montpellieru približio na samo dva boda zaostatka. Mrežu Sochauxa načeo je već u petoj minuti Javier Pastore, a stvari je na početak vratio Modibo Maiga već šest minuta kasnije. No, otad je utakmica bila jednosmjerna ulica za pariški sastav koji je već na poluvremenu vodio 3-1 nakon golova Thiaga Motte i Jeremyja Meneza. U drugom dijelu dva je gola zabio Nene, a Sylvain Armand je u prvoj minuti sudijske nadoknade postavio tačku na i PSG-ove pobjede.

Lyon je na Gerlandu protiv Lorienta zaostajao 2-0, ali je na kraju uspio preokrenuti i doći do važne pobjede golom Bafetimbija Gomisa u 84. minuti.

Kevin Monnet-Paquet i Mathias Autret zabili su za vodstvo gostiju u 22. i 26. minuti, a zanimljivo, prethodno ovom susretu je Lorient zabio tek pet golova u prvom poluvremenu u preostale 32 ovosezonske prvenstvene utakmice. Cris je "lavove" vratio u igru u 38. minuti, a Lisandro Lopez poravnao je u 77. Gomisu je pobjednički gol bio 13. ovosezonski.

Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta u redovima pobjedničkog sastava i asistirao je Crisu kod prvog gola. 

Le Championnat, 33. kolo:

Ajaccio - Nancy 0-0 PSG - Sochaux 6-1 (Pastore 5, Motta 24, Menez 45, Nene 56, 61, Armand 90+1 / Maiga 11) Lyon - Lorient 3-2 (Cris 38, Lopez 77, Gomis 84 / Monnet-Paquet 22, Autret 26)