Francuski Liga kup
0

PSG izbacio Pjanićev Lyon

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najzanimljivija utakmica osmine finala francuskog nogometnog Liga kupa je igrana na Gerlandu, a nakon produžetka su slavili gostujući igrači PSG-a.

Dugo se vremena činilo da će Lyon iskoristiti domaći teren i time proći dalje. Vodili su od 38. minute pogotkom Brianda, te je taj rezultat stajao sve do četiri minute prije kraja. No, Bodmer je izjednačio za Parižane u 86. minuti i time su igrači PSG-a dobili novi polet uoči ulaska u produžetke.

Iskusni Ludovic Giuly je u 101. minuti i odlučio pobjednika, te je pogotkom donio slavlje Parižanima koji već godinama imaju mnogo uspjeha u oba francuska Kupa.

Prvak Marseille je tijesno pobijedio na gostovanju kod drugoligaša Guingampa. Ayew je u 43. minuti bio strijelac jedinog pogotka. Uvjerljive su pobjede, pak, još ostvarili Lille i Auxerre.

Dan ranije su u četvrtfinale prošli Montpellier, Valenciennes, Monaco i St. Etienne.

Francuski Liga kup, osmina finala:

Lyon - PSG 1-1, 1-2 (Briand 38 / Bodmer 86, Giuly 101) Guingamp - Marseille 0-1 (Ayew 43) Lille - Caen 4-1 (Cabaye 8, 44-11m, Gervinho 53, Hazard 74 / Yatabare 13) Auxerre - Bastia 4-0 (Quercia 8, Sammaritano 25, 79, Hengbart 68)