Nogomet
47

Prvotimci FK Željezničar posjetili Zavod Mjedenica

Klix.ba
(Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)
Prvotimci FK Željezničar, Marijan Antolović, Mladen Zeljković, Vedran Kjosevski i Kerim Memija posjetili su jučer Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, gdje su se družili sa učenicima Zavoda i upoznali sa njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon što su učenici predstavili svoje umjetničke radove koje kreiraju u okviru svojih redovnih nastavnih aktivnosti, druženje se nastavilo u sportskoj sali gdje se odigrala prijateljska utakmica između ove dvije ekipe. U odličnoj atmosferi koju su napravili najmlađi učenici, ekipa Zavoda Mjedenica je odnijela zasluženu pobjedu.

Naglašavajući činjenicu da se za ovakva druženja uvijek nađe vremena, Marijan Antolović je istakao svoje veliko zadovoljstvo što je ovom posjetom ostvario i nova prijateljstva.

“Oduševljeni smo ovom posjetom i zaista je sjajno što djeca imaju različite aktivnosti. Svjesni smo da igranjem za klub kao što je Željo imamo i velike obaveze van terena kao što je ova posjeta, i sigurno je da ćemo se truditi da djeci Zavoda kao i ostaloj djeci budemo uzori“, naveo je Antolović u ime igrača.

Sead Čelebić iz Zavoda Mjedenica zahvalio se igračima na posjeti te podsjetio da ovo nije prva saradnja sa FK Željezničar.

“Mi smo već jednom bili gosti FK Željezničar i to na utakmici sa Leotarom kada su Plavi slavili titulu. Ta nam je posjeta ostala u posebnom sjećanju i uvijek ćemo se rado odazvati druženju sa igračima Želje bilo da je u pitanju naša posjeta Grbavici ili dolazak igrača u naš Zavod. Ovakva druženja za našu djecu znače puno jer i sami puno vole sport, posebno fudbal a naravno i Želju.“, naglasio je Čelebić te dodao da će se saradnja sa FK Željezničar svakako nastaviti.

Iz FK Željezničar su izrazili svoje veliko zadovoljstvo ovom saradnjom i podsjetili da je društveno odgovorno poslovanje jedan od glavnih strateških ciljeva kluba. Slijedeći svoju strategiju, klub će i u budućnosti nastaviti sa ovim i sličnim aktivnostima.