Vicente del Bosque
0

"Prvo mjesto nije sigurno, BiH prijeti"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor španske reprezentacije Vicente del Bosque upozorio je svoje igrače da njihov naporan rad kako bi se kvalifikovali na SP u Južnoj Africi još uvijek nije gotov bez obzira na njihov 100%-tni učinak u grupi 5, prenosi španski As.

Španija je pobijedila u svih sedam utakmica na putu ka Južnoj Africi, ali još uvijek nisu osigurali mjesto na takmičenju naredne godine zato što drugoplasirana BiH ima šest bodova zaostatka i tri preostale utakmice.

"Šteta je što se nakon sedam pobjeda iz isto toliko utakmica još uvijek nismo kvalifikovali, a krivac za to je Bosna koja vrši pritisak i koja je opet pobijedila", rekao je Del Bosque.

"Moramo nastiviti sa našim naporima, jer su nam potrebna još četiri boda kako bi i teoretski bili sigurno da prolazimo, a ne možemo ništa uzeti zdravo za gotovo, dok to zaista i ne ostvarimo", izjavio je za As španski selektor.

Ako Španija nastaviti sa ovakvom igrom kao protiv Belgije, ne samo da neće imati problema sa kvalifikovanjem u Južnu Afriku, nego će ih i tamo biti jako teško zaustaviti.

U subotnjoj kvalifikacionoj utakmici grupe 5, Španija je deklasirala Belgiju sa 5-0 pri tome promašivši penal i još nekoliko kolosalnih prilika.