Prijateljski meč na Koševu
0

Prvi tim FK Sarajevo uvjerljivo savladao Travnik

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prvi tim FK Sarajevo ubjedljivo je slavio u prvoj pripremnoj utakmici protiv Travnika rezultatom 3:0. Strijelci su bili Damir Kojašević i dva puta Alen Avdić. Utakmica je odigrana na pomoćnom terenu stadiona Koševo. Drugi tim "bordo" ekipe je također bio bolji od gostiju rezultatom 2:1. Strijelci su bili Đakovac i Bećirević za domaće, a za goste je pogodak postigao Lihovac.

Današnji protivnici odigrali su dva poluvremena po sat vremena, u kojima je tim sa Koševa bio daleko bolja ekipa što pokazuje i konačni rezultat.

I pored tri gola, igrači u bordo dresovima nisu iskoristili još nekoliko dobrih šansi za još poneki gol.

Trener Mirza Varešanović ovaj put nije dao priliku tek pristiglim igračima Emiru Obući i Semiru Đipu pa su susret odigrali isti igrači koji su nosili bordo dres i u prvom dijelu premijerligaške sezone.

U duelu drugih timova domaći su također slavili. Ovog puta je rezultat bio 2:1, a strijelci su bili Đakovac i Bećirević, dok je gol za goste postigao Lihovac.

FK Sarajevo će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu sa Veležom, a zatim će 5. februara odletjeti za Antaliju gdje će obaviti završne pripreme pred početak proljetnog dijela šampionata.

Prijateljska utakmica, pomoćni stadion Koševo:

Prvi timovi: Sarajevo - Travnik 3:0 (Kojašević, Avdić X2)

Drugi timovi: Sarajevo - Travnik 2:1 (Đakovac, Bećirević, Lihovac)

Početni sastavi:

FK Sarajevo: Hamzić, Arsenijević, Trebinjac, Gutić, Torlak, Šćepanović, Handžić Kenan, Muharemović, Kojašević, Ihtijarević, Avdić.

NK Travnik: Adilović, Terzić, Elvedin Varupa, Badrov, Ribić, Helvida, Šiljak, Čurić, Popoviuć, Pranjković, Fajić.