Nogomet
8

Prvi put nakon sedam godina: Dinamu drugi uzastopni poraz, Hodžiću poluvrijeme

Piše: O. T.
Armin Hodžić (Facebook stranica Armina Hodžića)
Armin Hodžić (Facebook stranica Armina Hodžića)
U prvoj utakmici 15. kola HNL-a Split je na domaćem terenu sa 1:0 savladao Dinamo Zagreb. To je drugi uzastopni poraz Modrih koji su u prethodnom kolu poraženi i od Rijeke, a dva uzastopna poraza Dinamo nije povezao od septembra 2008. godine.

Da li je ovo sezona u kojoj će Dinamo prekinuti apsolutnu dominaciju u hrvatskom nogometu? Već deset sezona titula prvaka Hrvatske išla je u vitrine kluba sa Maksimira. U ovoj sezoni, nakon 15. odigranih kola, Dinamo za Hajdukom i Rijekom zaostaje dva, odnosno jedan bod, a upravo će ove nedjelje Hajduk i Rijeka odigrati derbi kola.

Dinamo je danas bio bolja ekipa na terenu i već u osmoj minuti su preko Pjace i Soudanija Modri bili u prilici za vodstvo. Pred kraj prvog polvremena, u 38. minuti Split je poveo preko Franjića.

Na početku drugog poluvremena Zoran Mamić je sa klupe ubacio i našeg Armina Hodžića koji je sa devet pogodaka drugi strijelac lige. Dinamo je napadao, ali se Split odlično branio i velikih prilika nije bilo, a zbog velikih prekida usljed liječničkih intervencija, sudija je produžio čak devet minuta. No, na kraju je ostalo 1:0 za domaće.

U slučaju pobjede nad RIjekom na Poljudu, Hajduk ima priliku otići na "+5" i ostati na vrhu tabele kojeg su zauzeli u proteklom kolu, prvi put nakon 728 dana.