Nogomet
121

Prvi navijači na ulicama Zenice: Pobijedit ćemo golom Ibiševića

Piše: D. B.
(Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Na stadionu Bilino Polje u Zenici večeras će biti odigrana utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine u kojoj će snage odmjeriti BiH i Vels. Bh. navijači polako izlaze na ulice i pripremaju se za utakmicu.

U Zenici cijeli dan pada kiša, pa tokom dana navijačke atmosfere nije bilo. Tek manji broj navijača utakmicu dočekuje ispod tendi obližnjih kafića. Ipak, veći broj plavo-žute armije se očekuje kako se bude bližio početak utakmice.

Naša reprezentacija večeras mora pobijediti Vels ukoliko želi zadržati šanse za baraž. Nastup kapitena Edina Džeke je i dalje pod upitnikom, ali naši navijači vjeruju da nam pobjedu može donijeti napadač Herthe Vedad Ibišević, koji je u dobroj formi.

"Pratimo svaku utakmicu, vatreni smo navijači. Očekujem neizvjesnu, tešku utakmicu, ali vjerujem da ćemo pobijediti. Ne znam da li će zaigrati Edin Džeko, ali nisam zabrinut. Vedad Ibišević je u odličnoj formi i mislim da će upravo on postići pobjedonosni pogodak. Nakon toga ćemo pobijediti i na Kipru, a nadam se i baražu", izjavio je Elvir Bunić iz Švedske, koji je na utakmicu došao s prijateljima.

U Zenici su i navijači Velsa, koji su se također sklonili od kiše u lokalnim kafićima i u društvu su naših navijača. Danas u Zenici nije zabilježen ni jedan incident.

Utakmica BiH - Vels se igra večeras s početkom u 20:45 sati.