Nogomet
33

Prvi čovjek FSRS: Nemamo dozvolu FIFA-e za utakmicu sa Srbijom, očekujemo Sušića u Banjoj Luci

Klix.ba
Mile Kovačević, predsjednik FSRS
Mile Kovačević, predsjednik FSRS
Fudbalska reprezentacija Srbije gostovat će 4. septembra u Banjoj Luci i odigrati prijateljski meč sa selekcijom Republike Srpske, za što se još uvijek očekuje potvrda FIFA-e, rekao je u izjavi za Klix.ba Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS).

"To je naše pravo prema Statutu NSBiH da odigramo prijateljske utakmice sa reprezentacijama drugih država. To pravo smo zatražili preko našeg krovnog fudbalskog saveza", rekao je Kovačević za Klix.ba.

On je istakao da Fudbalski savez Republike Srpske nema direktni kontakt sa FIFA-om i UEFA-om.

"Dobili smo dozvolu od NSBiH da možemo igrati. Nakon toga smo uspostavili kontakt sa Srbijom jer želimo da odigramo tu utakmicu i skupimo što više gledalaca, da dođemo do što više sredstava i da naš selektor Safet Sušić dođe u Banja Luku da zajedno navijamo za našu Republiku Srpsku. Ne pripadamo Rumuniji ili nekom drugom, već BiH. Možda tu neko zablista, bude pozvan u našu A reprezentaciju i zaigra za našu Bosnu i Hercegovinu. Ne vidim razloga zašto utakmica ne bi bila odigrana prema FIFA-inim standardima i mi očekujemo njihovu potvrdu", istakao je Kovačević.

On je naglasio da je još uvijek rano govoriti o igračima koji će biti pozvani u selekciju Republike Srpske.

"Igrat će oni koji potiču sa prostora Republike Srpske, svi oni koji su najbolji, koji igraju u Prvoj ligi RS-a i Premijer ligi. Pozvat ćemo i neke igrače iz inostranstva", rekao je Kovačević.