Nogomet
0

Prvenstvo dijaspore u malom nogometu

Sarajevo-x.com
Peto svjetsko prvenstvo dijaspore BiH u malom nogometu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH i BH UK Networka, biće održano u Birminghamu (Engleska) od 28. do 30. marta ove godine, saopćio je SSD BiH.

Svečano izvlačenje parova i večera za učesnike obaviće se u petak, 28. marta, prostorijama Bosanske kuće, a takmičenje će se odvijati u dvorani Sports Centre, koja prima oko 1.200 gledalaca.

Do sada su učešće potvrdile selekcije Bosanca i Hercegovaca iz Norveške, Švedske, Njemačke, Engleske, Luksemburga, Holandije, Belgije, Švicarske, Austrije, Australije, Velsa, Francuske, Škotske, Slovenije i Republike Irske, definitivno je otkazala selekcija Italije i Danske zbog problema sa vizama za igrače, dok se još očekuje potvrde o dolasku reprenzentacije naših građana iz Hrvatske, Finske i Amerike.

Tokom prvenstva u Birminghamu će biti odigrana revijalna utakmica između selekcije BiH, koju će predvoditi prvi predsjednik Fudbalskog saveza BiH Jusuf Pušina, i reprezentacije bosanskohercegovačke dijaspore.