Nogomet
8

Prve pobjede Leicestera i Arsenala, Chelsea ubjedljiv protiv Burnleyja

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 3. kolu Premiershipa Arsenal je u gostima na Vicarage Roadu savladao Watford rezultatom 3:1.

Nakon poraza od Liverpoola na Emiratesu i remija sa Leicesterom u gostima, Arsenal je upisao prvu ligašku pobjedu u ovoj sezoni Premiershipa.

Tim Arsena Wengera odlično je otvorio meč i izborio penal koji je u devetoj minuti realizirao Cazorla. Na nove golove gledaoci su čekali do finiša prvog dijela.

Prvo je Sanchez nakon lijepe akcije Arsenala pogodio u 40. minuti da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Ozil zatresao mrežu za 3:0.

Bilo je jasno da će tim Waltera Mazzarija skoro sigurno upisati novi poraz. Pitanje je bilo samo kojim rezultatom. Golom u 57. minuti rezervista Pereyra uspio je smanjiti na 3:1 što je bio konačan rezultat.

Watford sada ima dva poraza i jedan remi što je jako zabrinjavajući start za tim koji je prošle sezone bez problema opstao u ligi.

Ubjedljivu pobjedu i prvu pobjedu bez problema u ovoj sezoni upisao je Chelsea koji je na svom Stamford Bridgeu rezultatom 3:0 deklasirao Burnley.

Hazard je na asistenciju Matića postigao svoj prvi ligaški gol u sezoni, a igrala se deveta minuta.

Vodstvo je udvostručio Willian u 41. minuti na asistenciju Coste, a konačnih 3:0 postavio je rezervista Moses na asistenciju Pedra u 89. minuti.

Ovo je maksimalna treća ligaška pobjeda Chelseaja i drugi poraz za Burnley koji ima i jednu pobjedu.

Aktuelni prvak Engleske Leicester upisao je prvu pobjedu u sezoni. Lisice su sa 2:1 savladale Swansea. Vardy je svojim prvim golom u sezoni pogodio za vodstvo u 32. minuti, a prednost je udvostručio Morgan u 52. minuti.

Mahrez je imao priliku pogoditi iz penala u 56. minuti, ali je Fabianski odbranio njegov udarac. Konačnih 2:1 postavio je Fer u 80. minuti.

Ovo je 100. pobjeda Claudija Ranierija u Premiershipu, a prije Leicestera vodio je Chelsea od septembra 2000. do maja 2004. godine. On je tek peti trener izvan Velike Britanije i Irske koji je upisao toliko pobjeda u najvećem rangu engleskog fudbala.

Remi su upisali Southampton i Sunderland (1:1) na St. Marry stadionu. Defoe je golom iz penala u 80. minuti donio prednost gostima, ali je Rodriguez u 85. minuti izjednačio na konačnih 1:1.

Ovo je prvi ligaški gol za Rodrugueza još od marta 2014. godine, a najveći razlog takvog posta je teška povreda ovog napadača.

Istim rezultatom okončan je i meč Crystal Palacea i Borunemoutha (1:1). Gosti su poveli preko Kinga u 11. minuti. Samo pet minuta kasnije Cabaye na drugoj strani ne uspijeva pogoditi iz penala. Vrijedan bod domaćem timu donio je Dann u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Everton je sa minimalnih 1:0 savladao Stoke na Goodisonu. Gol je stigao nakon penala Bainesa u 51. minuti. Lijevi bek Karamela pogodio je stativu, ali se lopta odbila od golmana Givena i završila u golu.

Raspored utakmica 3. kola Premiershipa:

Tottehnam - Liverpool 1:1 Chelsea - Burnley 3:0 Crystal Palace - Bournemouth 1:1 Everton - Stoke 1:0 Leicester - Swansea 2:1 Southampton - Sunderland 1:1 Watford - Arsenal 1:3 Hull - Manchester United (18:30 sati) WBA - Middlesbrough (nedjelja, 14:30 sati) Manchester City - West Ham (nedjelja, 17:00 sati)

Tabela: