Nogomet
0

Prva presuda protiv navijačkog nasilja na Euru

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Zemaljskom sudu u Klagenfurtu u petak je presudom poljskom huliganu završen prvi sudski postupak zbog nasilja među navijačima.

Austrijski je sud osudio poljskog huligana na pet mjeseci uvjetne zatvorske kazne zbog pokušaja otpora državnoj sili. Presuda je pravomoćna.

Poljak, koji se od nedjelje nalazi u pritvoru, nakon izricanja presude pušten je na slobodu s tim da do kraja vikenda mora napustiti Austriju.

"Muškarac je nakon utakmice Njemačka-Poljska sudjelovao u malom prepucavanju suprotstavljenih navijačkih skupina, a zatim je s ispruženom nogom krenuo prema policajcima koji su pokušali intervenirati", opisao je incident glasnogovornik državnog odvjetništva u Klagenfurtu Helmut Jamnig.

Suđenje je obavljeno po hitnom postupku, nakon što se Poljak s prebivalištem u Engleskoj odrekao prava na redoviti postupak. Posjedovao je povratnu zrakoplovnu kartu za Englesku koja bi u slučaju redovitog postupka propala.

"Muškarac je priznao krivnju", izjavio je glasnogovornik državnog odvjetništva nakon izricanja presude.

Ukoliko bi osuđeni opet došao u Austriju i ponašao se nasilno, automatski bi morao odslužiti pet mjeseci dosuđene zatvorske kazne.