BH Telecom Premijer liga
0

Prva pobjeda Vukova na Tušnju, slavili Velež, Slavija i Zvijezda

Piše: J. H.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U pet utakmica 17. kola BHT Premijer lige BiH koje su se igrale u 15.00 sati, pobjede su ubilježili Olimpic, Zvijezda, Slavija, Radnik i Velež.

NK Zvijezda - NK GOŠK 2:1

Domaća ekipa došla je u vodstvo već u osmoj minuti zahvaljujući golu Diatte. Stančeski je ubacio iz kornera a mladi senegalski krilni igrač bez problema glavom loptu poslao u gol gostujuće ekipe. Navijači Zvijezde nisu dugo čekali na drugi gol. Nakon odlične akcije, Džafić je u 25. minuti pogodio za 2:0.

Zahvaljujući lijepom golu Biševića, GOŠK je u 33. minuti smanjio na 2:1.

NK Travnik - FK Slavija 1:2

U veoma slaboj utakmici na stadionu Pirota u Travniku, gledatelji su prvi gol vidjeli tek u 61. minuti kada je Slavija povela sa 1:0 preko Zorana Kokota.

Drugi gol za vodstvo Slavije od 2:0 djelo je 29-godišnjeg Feđe Dudića. U 78. minuti, Travnik je smanjio rezultat na 2:1 golom Aladina Isakovića.

FK Leotar - FK Radnik 1:2

Leotar je u utakmici protiv Radnika imao više od igre, a svoju terensku nadmoć kapitalizirali su u 31. minuti golom Matije Kataneca nakon kornera.

U nastavku, Leotar je stvorio nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Radnika i Bijeljine. Ipak, gosti su uspjeli poravnati na 1:1 u 70. minuti zahvaljujući Jankoviću koji je gol postigao sa bijele tačke.

Pet minuta prije kraja utakmice, Radnik je stigao do sva tri boda i pobjede od 2:1 na teškom gostovanju u Trebinju.

FK Velež - NK Čelik 2:1

Iako su Robijaši planirali svoj dolazak na stadion u Vrapčićima, to im ipak nije omogućeno. Kao i prethodnih godina, ponovo su Vraćeni u Zenicu prije ulaska u Mostar. Ipak, desetak najvjernijih fanova ušlo je na stadion.

Domaća ekipa došla je u vodstvo u 15. minuti utakmice. Letić je ubacio iz kornera a Ćemalović bez problema sa pet metara poslao loptu u gol Čelika.

U drugom poluvremenu, Čelik je došao do izjednačenja golom Alena Dedića. No, domaća ekipa se nije predavala. U 63. minuti, Majkić je odlično uposlio Okića koji je bez problema matirao golmana Zeničana za novo vodstvo i pobjedu Veleža.

FK Olimpic - FK Gradina 2:1

Gradina je odlično počela utakmicu. Nakon starta nad Poparom u šesnaestercu Olimpica, Regoje je dobio crveni karton a sudija pokazao na penal koji je Likić bez problema pretvorio u vodstvo.

Već na početku drugog poluvremena, Olimpic zahvaljujući golu Irhana Smajića poravnava rezultat na 1:1. Vukovi su na Tušnju napravili potpuni preokret. Strijelac za vodstvo i pobjedu od 2:1 bio je Marko Mišić.