Nogomet
0

Prva pobjeda kijevskog Dinama, CSKA slavio u Palermu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dinamo Kijev ostvario je u 3. kolu skupine E Evropske lige svoju prvu pobjedu. Bilo je 2-1 za ukrajinskog doprvaka u gostima kod Alkmaara.

Artem Milevskij doveo je Dinamo u vodstvo u 16. minuti, Alkmaar se vratio u igru preko Erika Falkenburga u 35., da bi četiri minute potom Yevhen Khacheridi postavio, pokazalo se, konačan rezultat.

Valja reći da je u sudijskoj nadoknadi Alkmaaru isključen Niklas Moisander.

U drugoj utakmici grupe BATE je slavio kod moldavskog Sheriffa 1-0 golom Bjelorusa Sergeja Sošnjovskog iz osme minute.

BATE predvodi grupu E sa sedam osvojenih bodova, dok je Dinamo pobjedom skočio do trećeg mjesta.

U grupi F moskovski CSKA je protutnjao Sicilijom i slavio 3-0 pobjedu u Palermu, te tako zadržao svoj stopostotan učinak. Slavio je CSKA dvama golovima Seydoua Doumbije i jednim Tomasa Necida, pa je tako promašeni penal Brazilca Vagnera Lovea iz 23. minute izgubio na važnosti. Domaćin je od 75. minute igrao bez pocrvenjelog Javiera Pastorea.

Sparta je u Pragu odigrala tek remi sa švicarskim drugoligašem Lausanneom. Bilo je 3-3 u utakmici punoj drame i preokreta. Povela je Lausanne golom Sebastiena Meolija, preokrenuo je domaćin susret već do poluvremena dvama golovima Bonyja Wilfrieda i jednim Juraja Kucke, da bi švicarski sastav golovima Martina Steublea (u 75.) i Carlosa Silvija u šestoj minuti nadoknade došao do boda.

Grupa E

Alkmaar - Dinamo Kijev 1-2 (Falkenburg 35 / Milevskij 16, Kačeridi 39) Sheriff - BATE Borisov 0-1 (Šošnjovskij 8)

Redoslijed: 1. BATE 7, 2. Dinamo Kijev 4., 3. Alkmaar 3, 4. Sheriff 3.

 Grupa F

Palermo - CSKA Moskva 0-3 (Doumbia 34, 59, Necid 82) Sparta Prag - Lausanne 3-3 (Wilfried 10, 23, Kucka 20 / Meoli 6, Steuble 75, Silvio 90+6)

Redoslijed: 1. CSKA Moskva 9, 2. Sparta 4, 3. Palermo 3, 4. Lausanne 1.