Nogomet
0

Prva liga FBiH: Prekinuta utakmica Branitelj - Sloboda

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Posljednja utakmica 22. kola Prve lige F BiH u kojoj su se sastali Branitelj i Sloboda prekinuta je zbog napada na službena lica, igrače i navijače iz Tuzle.

Naime, u poluvremenu fer i korektne utakmice na igralište u Rodoču kod Mostara pristigli su pripadnici navijačke skupine Ultrasi, koji su krenuli u fizički obračun s navijačima Slobode, a u pokušaju da zaštite navijače udarce su dobili i rezervni igrači Haris Ribić i Juso Mandžić.

“Moji su se igrači sakrili u svlačionicu, a neki od njih nisu smjeli izaći na teren zbog svih nemilih scena koje su vidjeli”, kazao nam je trener Slobode Smajil Karić.

Razulareni navijači su prema tvrdnjama Slobodinih navijača nasrnuli i na dječake koji su dodavali lopte. Inače, nije prvi put da Ultrasi kreću u napad na Fukare. Prije četiri godine Ultrasi su zapalili autobus s navijačima Slobode koji je prolazio kroz Mostar, a pravim čudom izbjegnute su tragične posljedice. Na finalnoj utakmici Kupa BiH između Zrinjskog i Slobode Ultrasi su kamenovali navijače iz Tuzle.