Nogomet
13

Prozivci u Čeliku se odazvao 21 nogometaš, prvi trening u subotu

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić danas je na stadionu Bilino Polje u Zenici izvršio prozivku nogometaša zeničkog premijerligaša, te ih upoznao sa planom priprema pred nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pored Hukića, prozivci su prisustvovali direktor i predsjednik Čelika Alija Porča i Senad Sarajlić, koji su u ime kluba svim igračima poželjeli sretan nastavak sezone. Sarajlić je kazao da su ciljevi kluba ostali isti kao i početkom sezone, a to je što bolji plasman.

"Bodovno smo zaostali za nekim ekipama u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali mi nećemo odustati od cilja da ostvarimo što bolji plasman i poziciju na tabeli. U Kupu BiH vidimo priliku da dođemo do trofeja, ali nastavit ćemo raditi gdje smo stali jesenas jer ovaj klub ima dobru igru", kazao je Sarajlić.

Osim odlaska Saše Kajkuta iz redova Čelika drugih promjena u igračkom kadru nema, ali će najvjerovatnije klub sa Bilinog Polja napustiti i Marko Nestorović te Duško Stajić. Prema riječima Sarajlića, Nestorović nije zadovoljio čelnike Čelika svojom igrom, dok je Stajić skup igrač da bi ostao braniti crno-crvene boje.

Hukić je kazao kako će prvi trening biti održan 18. januara na Kamberovića polju u Zenici.

"Sutra i prekosutra ćemo obaviti ljekarske preglede, a prvi trening ćemo obaviti u subotu na Kamberovića polju, gdje ćemo raditi dva puta dnevno, te u teretani u Gradskoj areni u Zenici. Što se tiče igračkog kadra, ostali smo oslabljeni odlaskom najboljeg igrača, ali smo ocijenili da i ovi igrači mogu odgovoriti potrebama kluba u narednom vremenu", kazao je Hukić.

Prozivci je prisustvovao 21 nogometaš, dok su Semir Bajraktarević, Clovis Ngalama i Armin Duvnjak opravdano odsustvovali. Za razliku od njih, Adis Nurković nije ponudio objašnjenje za svoj nedolazak danas,

Čelik će svoje pripreme realizirati u Zenici od početka februara, nakon čega je planiran odlazak u Rovinj. U Rovinju će biti odigrane četiri kontrolne utakmice, te generalna provjera po povratku u Zenici pred sami nastavak sezone.