Nogomet
0

Provjera pred nastavak sezone: Nogometaši Čelika pobjedili Cibaliju

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino Polje u Zenici odigrali međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Cibalije, koja je ujedno bila i generalna provjera pred nastavak sezone BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Izabranici Nizaha Hukića već u prvim minutama susreta imali su nekoliko ozbiljnih šuteva prema golu Cibalije, a prvi pogodak su postigli u 4. minuti preko Mešanovića.

Deset minuta poslije, Bajraktarević je donio novi gol Čeliku, a petnaest minuta prije kraja prvog poluvremena Mešanović je zatresao ponovo mrežu za 3:0.

Početkom drugog poluvremena u 51. minuti Cibalija smanjuje prednost Čelika na 3:1 golom Mate Bajića, koji je i u 65. minuti uspješno savladao golmana Čelika Adija Adilovića za 3:2.

U 78. minuti susreta, samo nekoliko sekundi nakon ulaska na teren, Armin Duvnjak je postigao novi gol za Čelik te postavio konačnih 4:2.

U okviru današnje utakmice organizovana je i humanitarna akcija za liječenje Darija Škegre u kojoj je prikupljeno oko 500 KM