Nicolas Anelka
0

"Protiv Španaca smo izgledali kao amateri"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Chelseajev napadač i francuski nogometni reprezentativac Nicolas Anelka otvoreno je progovorio o vlastitom osjećaju koji ga muči još od nedavne prijateljske utakmice protiv Španije.

Evropski nogometni prvaci Španci pobijedili su Francuze s 2-0 početkom marta u prijateljskom dvoboju, pred 80.000 gledalaca na Stade de Franceu. Dominirali su igrači Vicentea del Bosquea nad domaćom reprezentacijom tokom svih 90 minuta utakmice dokazavši da su, barem u ovom trenutku, za klasu iznad Domenechovog sastava, a slavili su golovima Ville i Ramosa u prvom poluvremenu.

Anelka se emotivno još nije oporavio od tog poraza.

"Ne smije nam se više događati da nam neko drži nogometne lekcije kao što su to u toj utakmici činili Španci. Ne mogu objasniti zašto je tako bilo. Imamo dobre igrače i kvalitet za dobre rezultate. No, u smislu držanja lopte, taktike i samopouzdanja, Španci su u odnosu na nas viša klasa. Oni tačno znaju šta im je uvijek činiti na terenu, kako se kretati, koje igrače koristiti u određenoj akciji, kada okrenuti stranu", analizirao je Anelka za Orange Sport.

"Izgledali smo smiješno, ne možete samo tako izgubiti utakmicu 2-0 i ne pokazati praktično ništa. Španci su nas ''ubili'' na terenu. Izgledalo je to kao da neki prvoligaš igra protiv ekipe iz četvrte lige, ili kao da su se sastali profesionalci i amateri", zaključio je samokritiku Anelka.