Miralem Pjanić
0

"Protiv Reala sam postigao gol karijere"

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Miralem Pjanić (Foto: AP)
"Gol koji sam postigao protiv Reala najvažniji je u dosadašnjem dijelu moje karijere", rekao je Lyonov junak osmine finala Lige prvaka, bh. reprezentativac Miralem Pjanić (19).

Podsjetimo, Pjanić je pogodio mrežu Ikera Casillasa u 75. minuti i time izjednačio rezultat na 1-1. Budući da se on do kraja nije mijenjao, a da je prvu utakmicu osmine finala na Gerlandu dobio Lyon 1-0, francuska ekipa je ostala u takmičenju čiji će se finale igrati na Santiago Bernabeu.

"Izborili smo četvrtfinale, a nadam se i da ćemo igrati u polufinalu. Prvo poluvrijeme utakmice protiv Reala bilo je veoma teško, a dodatno su ga otežali i domaći navijači. Stvorili su sjajnu atmosferu na stadionu, pa je postalo vrlo teško igrati nakon što su Realovi igrači postigli pogodak i stvorili još mnogo šansi."

"Znali smo da Real mora zabiti i da bi to voljeli napraviti u ranoj fazi utakmice. Nakon što su u tome i uspjeli nama je posao otežan, međutim, a posebno se to odnosi na drugi dio utakmice, bili smo u dobroj formi, a kada sam ja dobio loptu otvorio se važan trenutak za nas."

"U četvrtfinalu će igrati samo dobre ekipe, pa naši mogući ogledi protiv Manchester Uniteda, Arsenala ili Bayerna nemaju razlike. Svaka od tih utakmica bila bi za nas teška", kazao je Pjanić i prokomentirao vlastitu formu: "Mislim da imam dobru sezonu, ali se nadam i priželjkujem da ću biti još bolji. Na treninzima mnogo učim od ostalih igrača, a Lyon je za igrača mojih godina sjajno odredište."