Nogomet
0

Protest Betisovih navijača protiv predsjednika kluba

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ako je predsjednik španjolskog nogometnog kluba Betisa Manuel Luiz de Lopera imao ikakvih dvojbi o tome kako ga navijači doživljavaju, sada su one zasigurno nestale.

Naime, španjolski mediji pišu kako je u ponedjeljak oko 60.000 navijača tog kluba izašlo na ulice Seville i zahtjevalo predsjednikovu smjenu.

Ulice Seville bile su obojane zeleno-bijelim bojama, a zrakom su se vijorile Betisove zastave. Navijači Betisa duboko su razočarani sudbinom svog omiljenog kluba koji je ove sezone napustio prvi rezred španjolskog nogometa, unatoč činjenici da je predsjednik uoči sezone nudio brojna obećanja.

Tokom sezone uprava je uložila oko 25 miliona eura u pojačanja, no to nije donijelo očekivani pomak prema gornjem dijelu liste, naprotiv, slijedio je još brži pad. Slabi rezultati su za sobom povukli smjene trenera, a sada navijači žele i smjenu same uprave na čelu s njenim predsjednikom, iako se novi potencijalni vlasnik za sada ne nazire.

Među navijačima koji su izrazili svoj protest protiv De Lopere bili su nekadašnji sami igrači, a jedan od njih je Poli Rincon, koji je boje kluba branio od 1981. do 1989. godine.

  • Sve što se ovdje može vidjeti samo pokazuje koliko je Betis poseban klub. Ne znam što ćemo ovim prozestom postići, ali navijači su jasno i glasno pokazali svoj stav i mišljenje – rekao je Rincon za As.