Josep Guardiola
0

"Prošli smo strašnu grupu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener evropskog i španskog nogometnog prvaka Barcelone Josep Guardiola uputio je velike čestitke svojim nogometašima za krucijalnu pobjedu u Kijevu protiv Dinama 2-1 u 6. kolu Lige prvaka.

Iako je Dinamo poveo već u 2. minuti, Barcelona je uspjela napraviti preokret, te s golovima Xavija Hernandeza i Messija izboriti pobjedu kojom su osigurali prvo mjesto u skupini, a to znači i prednost domaćeg terena u uzvratnoj utakmici osmine finala.

  • Dobro smo reagovali nakon njihovog ranog gola. Moji igrači iskazali su potrebnu strpljivost i kontrolisali su utakmicu. Čestitam im jer su se lavovski borili i trudili. Ovo je bila strašno teška grupa u kojoj smo uspjeli preskočiti sve teške prepreke. Koliko je skupina bila zahtjevna, najbolje pokazuje da je Dinamo osvojio pet bodova, a na kraju je zadnji na tabeli – izjavio je Guardiola.

Posebno je bio zadovoljan zbog prvog mjesta u grupi.

  • Prošle sezone smo i u četvrtfinalu i u polufinalu bili gosti u uzvratnim susretima, pa smo opet otišli do kraja. Ipak, lijepa je prednost imati uzvratni dvoboj na svom terenu.