Evropska liga
0

Prošli Hajduk i Liverpool

Totalsport
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Senijad Ibričić (Foto: Večernji.hr)
Niti blizu izdanju od prije sedam dana nije bio splitski Hajduk, no remi u Rumuniji u kombinaciji s pobjedom u Splitu promovirali su hrvatsku ekipu u člana grupe Evropske lige

Splitski "bijeli" remizirali su odigravši 1-1 protiv Unireje na stadion Steaue u Bukureštu. S obzirom na 4-1 s Poljuda može se reći da je Hajduk rezultatski lako prošao četvrto pretkolo Europa lige, no ono što su Splićani pokazali u uzvratu nije niti na trenutku podsjećalo na prošlotjednu dominaciju.

Vrlo loš ulazak u dvoboj dao je naslutiti lošu večer hrvatske ekipe koja je već u drugoj minuti gubila 1-0. Zaslužan za to bio je Bilasco koji se prošetao Hajdukovom odbranom i matirao Subašića. Nizale su se prilike Rumuna koji su u devetoj minuti pogodili i prečku(ponovno Bilasco) i konstantno diktirali tempom igre, nakon što su spriječili Hajdukov protok lopte, pa je sredina izgledala nezaposleno, što se za odbranu ne bi moglo reći.

Dodatno je opterećenje Poklepovićeva ekipa doživjela u 65. minuti kada je isključen Brkljača zbog nepotrebnog potezanja suparnika na sredini terena. Snage su se, ipak, izjednačile sedamnaest minuta kasnije nakon što je zbog prekršaja na Ibričiću isključen Maftei.

Deset na deset okončana je utakmica u kojoj je Hajduk pokazao malo, ali stigao i postići gol vrijedan izjednačenja. Učinio je to Vukušić u 87. minuti, za 1-1 u Rumuniji i ukupnih 5-2 za Splićane.

U Evropskoj ligi igrat će i Liverpool, premda su "redsi" opasno živjeli i malo toga pokazali u uvodnom poluvremenu kod Trabzonspora. Minimalnu 1-0 prednost donesenu s Anfielda anulirao je već u četvrtoj minuti Gutierrez. Autogol Kaçara u 83. otvorio je širom vrata Liverpoolovim nastojanjima da se dokopa grupa, što je u 88. i potvrdio Kuyt.

Evropska liga, rezultati 4. pretkola: 

Unirea - Hajduk 1-1 (Bilasco 2 / Vukušić 87), ukupno 2-5 Levski - AIK 2-1 (Mladenov 49, Dembele 51 / Bangura 11), ukupno 2-1 Loveč - Debrecen 1-2 (Niflore 68 / Mbengono 53, Czvitkovics 81), ukupno 1-4 PSV - Sibir 5-0 (Berg 38, Engelaar 56, Toivonen 64, Dzsudzsak 73, 90 - 11m), ukupno 5-1 Trabzonspor - Liverpool 1-2 (Gutierrez 4 / Kaçar 83 - ag, Kuyt 88), ukupno 1-3