Ima dobre odnose sa Guardiolom
0

Prosinečki u Barceloni traži igrače za Crvenu zvezdu

Sarajevo-x.com
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki, trener Crvene zvezde putuje u Barcelonu na pregovore oko pozajmice nekoliko igrača iz drugog tima Barcelone.

Španski mediji pišu kako će Robert Prosinečki sa čelnim ljudima Blaugrane razgovarati o pozajmici dva igrača Barcelone B, Cristiana Tella i Jonathana Soriana koji je protekle sezone bio prvi strijelac španske druge lige.

Prosinečki će razgovarati sa Pepom Guardiolom sa kojim ima dobre odnose još iz vremena kad su zajedno igrali u dresu katalonskog tima.

Prije samo nekoliko mjeseci, Guardiola je izjavio kako bi baš Prosinečki mogao biti njegov nasljednik na klupi svjetskih klupskih nogometnih prvaka.

“Prosinečki je bio fantastičan nogometaš, uživao sam igrajući sa njim. Uvjeren sam da će veoma brzo postati jedan od najboljih nogometnih trenera u Evropi. On je moj prijatelj i ne bih imao ništa protiv da baš on poslije mene dođe na Camp Nou. To bi zaista bilo sjajno“, kazao je Guardiola krajem jula.

Crvena zvezda ne bilježi baš veliki uspjeh u posljednjih nekoliko godina, a srbijanski mediji navode kako bi se dovođenjem dva-tri igrača iz drugog tima Blaugrane ovaj slavni tim vratio na pobjedničke staze.