Nogomet
0

Prosinečki ne smije stajati uz teren za vrijeme utakmice

Totalsport
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki
Trener nogometaša Crvene zvezde, hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, ubuduće neće moći stajati uz teren za vrijeme utakmica, sve dok ne dobije tzv. pro-licencu.

Prema pisanju B92, Prosinečki je u prvoj utakmici proljetnog dijela srpskog prvenstva, u kojoj je njegova ekipa s 1-0 pobijedila Smederevo, kršio propise jer je praktično svih 90 minuta stajao u trenerskom prostoru. Stoga je reagirao povjerenik za takmičenje srpske Superlige Branislav Delić.

"Trenerska organizacija je privremeno riješila problem s trenerima koji nemaju pro-licencu, ali Pravilnik dozvoljava samo šefu stručnog štaba da se stalno kreće ispred klupe. Prvi treneri, što Prosinečki jeste, mogu ustajati samo povremeno, da prenesu instrukcije igračima i nakon toga se moraju vratiti na klupu", objasnio je Delić za B92.

Dok Prosinečki ne dobije licencu, što bi se trebalo dogoditi uskoro, kao šef stručnog stožera Zvezde se vodi Žarko Đurović.

Zanimljivo je da Zvezda u srijedu, u 17. kolu Superlige, igra protiv Inđije čiji trener Zoran Janković također nema licencu.