Nogomet
132

Promovirana knjiga "Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH"

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu danas je promovirana knjiga "Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH“, čiji su autori sportski novinari Dario Mehmedović i Saša Ibrulj.

"Ideja za knjigu nastala je prije sedam, osam godina kroz rad i praćenje reprezentacije. Postojala je želja da se sve stvari stave na jedno mjesto. Knjiga nije klasični historijat, već enciklopedijski pregled događanja. U knjizi je 'od A do Ž' sadržano sve, od svih igrača u službenim utakmicama reprezentacije BiH, mjesta u kojima je igrala, do protivničkih reprezentacija“, istakao je Saša Ibrulj.

Dario Mehmedović rekao je kako se u knjizi nalaze portreti 255 igrača koji su nastupili za BiH.

"Uslov je bio da igrač nastupi u službenoj utakmici, a u knjizi su i portreti preko 60 reprezentacija sa kojima je BiH igrala od 1995. godine zaključno sa utakmicom protiv Litvanije u Kaunasu“, kazao je Mehmedović.

Promociji knjige "Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH“ prisustvovao je i Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije BiH koja će nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.  

"Veoma važno je da je napisana knjiga o historiji reprezentacije BiH. Drago mi je što postoji tako nešto iz čega se može naučiti. I ja ću učiti iz knjige o historiji reprezentacije BiH u kojoj sam tek posljednjih pet godina“, poručio je Begović.

Knjiga će u srijedu biti promovirana na stadionu "Bilino polje“ u Zenici, te u četvrtak u mostarskom hotel "Bristol“. Cijena knjige "Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH“ je 39 KM, piše Anadolu Agency.