Svjetski rekord
0

Profesionalni debi 12-godišnjaka

Totalsport
Mauricio Baldivieso (12) odigrao je u nedjelju svoje prve minute u dvoboju bolivijskog nogometnog prvenstva između domaće Aurore iz Cochabambe i La Paza.

U redove domaće momčadi njegov trener i otac, poznati bolivijski reprezentativac iz devedesetih godina prošlog stoljeća Julio Cesar Baldivieso, uveo ga je u u 81. minuti utakmice. Dječak koji će u srijedu proslaviti svoj 13. rođendan tako je postao najmlađi nogometaš u historiji kad je profesionalni seniorski nogomet u pitanju.

  • Ovo je historijski - oduševljeno su potez trenera koji je Auroru doveo do naslova prvaka 2008. godine pozdravili lokalni mediji.

Treneru i tati Baldiviesu nije, međutim, bilo do smijeha nakon što su gosti slavili 1-0 pobjedu u prvom kolu prvenstva. Njegovu nasljedniku, inače veznom igraču, bilo je pak do suza.

Samo pet minuta nakon što je ušao u igru, dječaku je suparnički igrač Henry Alaca brutalno uklizao u desni gležanj. Najmlađi profesionalac u historiji briznuo je u plač, ali je svejedno stisnuo zube i nastavio igru.