Nogomet
19

Prodano više od polovine ulaznica za utakmicu BiH - Estonija, bez gužvi na prodajnim mjestima

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH u utorak igra prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik našim Zmajevima je Estonija. Polovina ulaznica je već prodana.

Zmajevi će u utorak 6. septembra ugostiti Estoniju na Bilinom Polju u Zenici, a agencija Centrotours je na početku prodaje imala 6.360 ulaznica. Prema riječima direktora Muamera Lutvića, dosad je prodano više od polovine.

"Prodano je nešto više od pola našeg kontigenta ulaznica, koje se prodaju na 25 lokacija širom BiH. Jedna osoba može kupiti tri ulaznice uz pokaz lične karte. Gužve zasad nema, ali očekujemo da ćemo prodati sve ulaznice, iako je dinamika prodaje trenutno nešto sporija nego ranije. Nekada smo znali prodati sve ulaznice za samo jedan dan. Ovo je važna utakmica, jer smo na otvaranju prošlog ciklusa poraženi od Kipra, zbog čega smo na kraju ostali bez Evropskog prvenstva. Pozivamo navijače da dođu i kupe ulaznice te podrže našu reprezentaciju", izjavio je Lutvić za portal Klix.ba.

Nogometni savez BiH je štampao 10.600 ulaznica od čega 5.650 za tribinu "zapad", 1.250 za tribinu "istok", 1.750 "sjever" i 1.950 ulaznica za tribinu "jug". Putem Centrotoursa će biti prodano 6.360 ulaznica dok su ostale rezervsane za igrače i stručni štab A reprezentacije, organizovane i registovane navijačke grupe, stručne štabove ostalih bh. reprezentacija, kantonalne saveue, klubove Premijer lige BiH, članove organa i tijela NSBiH, zaslužne nogometne radnike i bivše reprezentative, sponzore i partnere, organe i institucije državnog i entitetskog nivoa, administraciju NSBiH i Nogometni savez Estonije.

Utakmica BiH - Estonija se igra u utorak od 20:45 sati.