Velika podrška "zmajevima"
0

Prodano više od 20.000 ulaznica za utakmicu BiH - Francuska

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Prema informacijama od ovlaštenog distributera ulaznica, kompanije "Centrotrans", do trenutka objavljivanja teksta prodato je više od 20.000 karata sa večerašnji susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, u okviru kvalifikacija za EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj.

Uprkos visokim cijenama ulaznica koje je odredio Fudbalski savez naše zemlje, što je izazvalo žestoku reakciju javnosti, "zmajevi" će večeras imati veliku podršku sa tribina najvećeg bh. stadiona "Asim Ferhatović Hase".

"Mi smo dobili 25.000 ulaznica, a od toga smo prodali 20.000. Rasprodane su karte za istočnu tribinu, kao i većina ulaznica za sjevernu i južnu tribinu", rekao je za Sarajevo-x.com Muamer Lutvić, direktor turističkog sektora u "Centrotransu".

Lutvić je rekao da su ulaznice bile u prodaji na 25 prodajnih mjesta širom naše zemlje te da su karte koje nisu prodane vraćane u Sarajevo. Preostali dio ulaznice bit će pušten u prodaju ispred stadiona "Koševo" od 12.30 sati.

Za razliku od prethodnih utakmica reprezentacije koje su igrane u Zenici, ovaj put nisu bile zabilježene gužve ispred prodajnih mjesta.

"Ovaj put smo utakmice pustili u prodaju navrijeme, 31. augusta, pa se nisu stvarale gužve, kao što je to bio slučaj prije utakmica u Zenici sa Španijom i Portugalom", rekao je Lutvić.

On je navijače reprezentacije upozorio na pojavu falsificiranih ulaznica, koje se uglavnom mogu naći kod uličnih prodavača.

Ulaznice za utakmicu protiv Francuske su prodaji po cijeni od 40 KM za zapadnu tribinu, 30 KM za istočnu i 20 KM za sjevernu i južnu.