Nogomet
0

Problemi za Musemića: Cimirot, Džakmić i Radovac upitni za Olimpic

Klix.ba
Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pred narednu ligašku utakmicu protiv Olimpica, stručni štab FK Sarajevo imat će nekoliko problema oko sastavljanja ekipe. Naime, čak tri vezna igrača Sarajeva trenutno ne treniraju punim intenzitetom sa ekipom. Ipak, medicinski tim vjeruje kako važne igrače osposobiti za utakmicu protiv Olimpica.

"Cimirot, Džakmić i Radovac trenutno su na terapijama i liječenju, kako bi se zdravi vratili na teren. Čekamo rezultate detaljnog pregleda Samira Radovca, kako bi potvrdili konačnu dijagnozu i nastavili sa njegovim oporavkom. Cimirot će vrlo brzo početi sa treninzima, pa ćemo u nastavku sedmice vidjeti da li će biti spreman za Olimpic. Što se tiče Džakmića, on je rovit i nadamo se da ćemo uspjeti njegove zdravstvene probleme otkloniti, kako bi zabilježio nastup na Otoci", kazao je doktor FK Sarajevo, Dževad Vrabac.

"Radovac je na redovnim kontrolama i terapijama. Danas bi trebali dobiti njegov nalaz, kako bi znali jasno njegovo zdravstveno stanje. Džakmić ima upalu trbušnog zida. Nakon pregleda, ustanovili smo da nije ništa puknuto, niti upaljeno. Sedmica je još duga i nadamo se njegovom uspješnom oporavku.", kazao je Ismar Hadžibajrić, osvrnuvši se i na zdrastveno stanje Gojka Cimirota:

"Cimirot trenutno radi po posebnom programu, kako bi se brzo i uspješno opravio. Nadamo se da će biti spreman za narednu utakmicu protiv Olimpica".

Fudbaleri Sarajeva narednu utakmicu će igrati protiv ekipe Olimpica u subotu od 16:30 sati.