Claudio Ranieri
0

"Priželjkujem izostavljanje Tottija iz reprezentacije"

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: Reuters)
Claudio Ranieri (Foto: Reuters)
Italijanski mediji doznali su da je selektor tamošnje nogometne reprezentacije Marcello Lippi odbacio ideju o vraćanju Francesca Tottija u reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

Totti za Italiju nije igrao od finala Svjetskog prvenstva 2006. godine i pobjede nad Francuskom. Italijane je tada vodio Lippi, koji je nakon Mundijala u Njemačkoj napustio klupu ''azzurra', ali se nakon dvije godine vratio.

Lippi je, navodno, Romu izvjestio da ne namjerava uvrstiti Tottija na popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Trener Rome Claudio Ranieri to nije želio potvrditi na konferenciji za novinare, ali je na konstataciju kako će Totti svježiji dočekati sljedeću sezonu, budući da neće igrati na Svjetskom prvensvu, samo rekao:

"Možda sam sebičan, ali sretan sam zbog toga".

Prokomentirao je medijske špekulacije kako je baš on izgledan kandidat za Lippijevog nasljednika na klupi Italije nakon Mundijala.

"Ugodno mi je čuti takve glasine, ali, slobodno možete zatvoriti taj predmet. Ja imam ugovor s Romom".

Ranierijev klub još uvijek se nada osvajanju naslova prvaka, iako dva kola prije kraja zaostaje za Interom dva boda. Inter će u nedjelju biti domaćin Chievu, a potom će u zadnjem kolu gostovati kod otpisane Siene. Roma, pak, ovoga vikenda ugošćuje Cagliari, a u posljednjem kolu gostuje kod Chieva.

Interov trener Jose Mourinho nedavno je u šali izjavio da bi Roma trebala novčano stimulirati Sienu, kako bi je motivirala za pobjedu protiv Intera. Ranieri, koji nikada nije bio na istoj valnoj liniji s Mourinhom, po tom je pitanju kazao:

"Mourinho baca tempirane bombe. Najlakše je vlastitu ekipu osnažiti stvarajući dojam da su svi protiv nje. No, to su igrice kakve ja ne igram. Ja sam drukčiji od Mourinha", zaključio je Ranieri.