Cristiano Ronaldo
0

"Pritisak u Madridu je veći nego u Manchesteru"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Najskuplji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo, koji je ljetos prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid, priznao je da je pritisak u Španiji mnogo veći nego na Otoku.

Madriđani su u subotu u 9. kolu Primere pobijedili Getafe (2-0) što im je bio prvi trijumf u posljednje četiri utakmice. Najbolniji je poraz bio onaj u šesnaestini finala Kupa kralja, kada su skupe Realove zvijezde doživjele debakl protiv trećeligaša Alcorcona (4-0).

Ne treba ni spominjati s kakvim su se kritikama nakon tog dvoboja suočili madridski nogometaši, a ni reakcija navijača nije bila ništa bolja.

  • Navijači su u Španiji potpuno drugačiji nego u Engleskoj. Pritisak je daleko veći nego u Manchesteru, a publika na Santiago Bernabeuu je posebno teška - rekao je Portugalac za The Sun.

  • U teškom smo trenutku, ali sve momčadi prolaze kroz to. Nijedan klub na svijetu ne može stalno biti na vrhu, ali u Madridu to ne prihvaćaju. Real mora pobijediti u svakoj utakmici, ljudi jednostavno ne prihvaćaju poraz.

  • Imamo puno novih igrača i novog trenera, teško je sve to odmah izmiješati. Naravno, od mene se očekuje da budem spasitelj. Ali, mogu igrati samo na svojoj poziciji, ne mogu biti golman ili igrati u odbrani.

Dodajmo kako se Ronaldo i dalje oporavlja od ozljede desnog zgloba zbog čega će u utorak propustiti i ogled svoga kluba protiv Milana na San Siru, u 4. kolu Lige prvaka.