Nogomet
7

Pripremne utakmice mlade i olimpijske repezentacije BiH: Nestorović i Varešanović objavili imena

Klix.ba
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će pripremne utakmice sa našom olimpijskom selekcijom i U-21 timom Azerbejdžana, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Meč bh mlade i olimpijske selekcije bit će odigran u utorak 31. maja u 17 sati u Trening centru FS BiH u Zenici, dok je susret sa Azerbejdžanom na programu 3. juna u 17 sati u Krškom (Slovenija).

Selektor Darko Nestorović za ove susrete pozvao je sljedeće igrače:

Nemanja Trkulja (Kozara), Nikola Vasilj (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Advan Kadušić (Sarajevo), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Siniša Saničanin (Mladost Lučani, Srbija), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Ajdin Redžić (Borac), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Damir Sadiković (Željezničar), Ćazim Suljić (Saint-Etienne, Francuska), Dino Bajrić (Kaiserslautern, Njemačka), Deni Milošević (Beveren, Belgija), Marin Popović (Čelik), Armin Čerimagić (Gornik Zabrze), Miljan Govedarica (Sloboda), Semir Musić (Grasshoppers, Švajcarska), Haris Hajradinović (Haugesund, Norveška), Kemil Festić (Albacete, Španija), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Asim Zec (Travnik).

O predstojećim susretima Nestorović kaže: "Dobra stvar za nas je što ćemo imati ovo okupljanje i biti u mogućnosti da odigramo dvije prijateljske utakmice. Pozitivno je i to što će neki igrači dobiti priliku da se pokažu u A timu. Bit ćemo i hendikepirani jer Smail Prevljak, koji je nedavno operisan, neće biti na raspolaganju. U svakom slučaju, imat ćemo priliku da steknemo uvid u formu reprezentativaca."

Mlada reprezentacija će se okupiti 30. maja u zeničkom Trening kampu.

Osim Darka Nestorovića i selektor našeg olimpijskog tima Mirza Varešanović objavio je spisak igrača:

Emir Plakalo (Sarajevo), Kristijan Jajalo (Zrinjski), Darko Todorović (Sloboda), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Dženan Bureković (Čelik), Stipo Marković (Široki Brijeg), Samir Memišević (Radnik), Adnan Kovačević (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Nermin Zolotić (Željezničar), Mladen Veselinović (Sloboda), Dino Beširević (Radnik), Luka Menalo (Široki Brijeg), Omar Pršeš (Sloboda), Samir Radovac (Sarajevo), Elvis Sarić (Sloboda).

Varešanović smatra da su ovakve utakmice korisne svim nacionalnim selekcijama: "Drago mi je što se okuplja olimpijska reprezentacija i što ćemo testirati naš U-21 tim pred kojim su kvalifikacione utakmice. Nadam se da ćemo pomoći selektoru Nestoroviću da vidi čime raspolaže. Osim toga, vjerujem da će ove provjere donijeti dobro i nama i mladoj selekciji, ali i A timu u čijoj smo svi službi. Ima u ovim timovima kvalitetnih igrača na koje se može obratiti pažnja."