Pred utakmicu sa Portugalom
0

Pripreme završene, bh. zmajevi stigli u Sarajevo!

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis.info
Nogometna reprezentacija BiH stigla je večeras u Sarajevo nakon odrađenih priprema u Novom Vinodolskom. Kako smo vas izvještavali, odmah nakon prvog dana u glavni grad BiH vraćen je Semir Štilić, zbog povrede.

Jučer je odigrana i prijateljska utakmica sa lokalnim klubom NK Vinodol koja je završena je pobjedom naše reprezentacije rezultatom 5-0.

Selektor Mirosav Blažević i igrači su izuzetno zadovoljni uslovima i učinjenim tokom mini priprema u hrvatskom primorju.

"Ovaj mini ciklus priprema uradili smo na studiozan način, tako da ni u jednom dijelu nije bilo pogreške. U psihološkom smislu sam odlučio da ovaj perod bude opušteniji od onog koji nas čeka sutra, jer bi bilo isuviše rano i kontraproduktivno da smo odmah uveli red i natjecateljski režim utakmice. Na neki način smo se svjesno opustili, kako bi se već sutra mogli pripremiti za utakmicu koja nas čeka", kazao je Blažević.

Na pomenutom dvoboju povrijedio se Admir Vladavić, a identična sudbina danas je zadesila Ermina Zeca. Njih dvojica neće putovati u Lisabon. Lakše povrijeđeni vezni igrač Sejad Salihović trenirao je smanjenim intenzitetom, ali njegov nastup u subotnjem susretu neće biti doveden u pitanje. Dodatno ohrabrenje za selektora Blaževića predstavlja odobrenje kojim je FIFA potvrdila sportsko državljanstvo članu Valladolida - Harisu Medunjaninu, tako da će imati pravo nastupa u Lisabonu.

U našoj nacionalnoj vrsti vlada iznimna, pobjednička atmosfera. Optimizam pred putovanje u Portugal mogao se osjetiti u svakom ćošku sarajevskog aerodroma. Slijedi ključnih 180 minuta...