Nogomet
27

Pripreme u Antaliji: Astana preokretom do pobjede protiv Sarajeva

Piše: D. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
Sarajevo i Astana su danas u Antaliji odigrali prijateljsku utakmicu, koja je završena pobjedom kazahstanskog tima rezultatom 3:2.

Za Sarajevo su od prve minute zaigrali Pavlović, Barbarić, Kramar, Almir Bekić, Kadušić. Emerson, Rustemović, Simeunović, Duljević, Amer Bekić i Benko.

Prvu šansu na otvaranju utakmice imalo je Sarajevo preko Amera Bekića koji je u 5. minuti imao situaciju jedan na jedan s golmanom Astane koji je odbranio njegov udarac, a lopta je završila u korneru. Nakon ubačaja iz ugla je neprecizno šutirao brazilski nogometaš Emerson.

Amer Bekić se u dobroj prilici našao u 24. minuti, ali je ovog puta šutirao pored gola. Sarajevo je u prvom poluvremenu imalo terensku inicijativu i bilo znatno opasnije od Astane.

Igrala se 43. minuta kada je Almir Bekić pronašao Duljevića u šesnaestercu Astane, no, kapiten Sarajeva je šutirao pored gola. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Sarajevo je povelo golom Benke nakon ubačaja Kadušića.

U drugom poluvremenu su za Sarajevo nastupili Plakalo, Kramar, Kallasi, Berberović. Herić, Radovac, Mihojević, Osmanović, Krajišnik, Velkoski i Okić.

Okić je u 49. minuti centrirao u šesnaesterac, a jedan igrač Astane je nespretnom reakcijom loptu poslao u svoju mrežu, pa je Bordo ekipa udvostručila svoje vodstvo.

Astana se "probudila" u 57. minuti i smanjila zaostatak na jedan gol, a u 62. minuti izjednačila rezultat na 2:2 nakon kornera. Poslije izjednačenja je i trener Astane izmijenio gotovo cijelu ekipu u kojoj su zaigrali prvotimci.

Velkoski je ponovo u centru pažnje bio u 70. minuti, ali je njegov udarac završio iznad gola Astane. Osam minuta kasnije je trener FK Sarajevo Miodrag Ješić umjesto Osmanovića u igru uveo Veladžića.

Kazahstanski tim je do potpunog preokreta stigao u 87. minuti i na kraju pobijedio rezultatom 3:2.