Nogomet
4

Primera: Trica Real Madrida u Bilbau

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Cristiano Ronaldo s dva je pogotka predvodio Real Madrid do pobjede u Bilbau kod Athletica 3-0 u 31. kolu Primere.

Ronaldo je prvi gol na utakmici zabio već u 2. minuti utakmice. Sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, iskosa s lijeve strane. Bio je to njegov već 12. ligaški gol iz slobodnog udarca u dresu Real Madrida. Otkad je pojačao "kraljeve", nijedan drugi igrač u Primeri nije zabio toliko iz "slobodnjaka".

Nakon ranog Ronaldovog gola je Athletic dominirao do kraja prvog poluvremena, imao je nekoliko prilika, ali je u završnici gostujući sastav mogao povećati prednost. Di Maria je iz vrlo dobre pozicije pogodio gredu.

U 68. minuti Ronaldo je zabio i drugi gol na utakmici, ovoga puta glavom, nakon ubačaja Xabija Alonsa iz slobodnog udarca. Ronaldu je to bio 31. prvenstveni pogodak ove sezone. Lionel Messi ima ih 12 više.

Luka Modrić, koji je odigrao svih 90 minuta za Real Madrid, te je bio puno bolji u nastavku nego u prvom dijelu, pokrenuo je akciju za treći gol. Uposlio je Ronalda, koji je dodao Higuainu, a ovaj je iskosa s desne strane zabio u ugao u 76.minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Benzeme. Tako je Ronaldo nakon dva gola upisao i asistenciju.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Real Madrida u međusobnim ligaškim ogledima s Athleticom.

Baskijska momčad upisala je treći poraz u zadnja četiri kola, a Real Madrid je opet smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na 13 bodova.