Nogomet
0

VIDEO / Primera: Šokantan poraz Reala kod Levantea

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvu pobjedu ove sezone u španskom prvenstvu nogometaši Levantea neočekivano su upisali protiv madridskog Reala koji je odigrao još jednu vrlo lošu utakmicu.

Nakon loše igre, ali ipak pobjede protiv Dinama na otvaranju Lige prvaka, izabranici Josea Mourinha spotaknuli su se gdje je malo ko očekivao, na gostovanju kod Levantea koji je u prva dva kola Primere ostvario poraz i dva remija.

U odnosu na utakmicu u Maksimiru Mourinho je na klupi ostavio Cristiana Ronalda, a umjesto njega na teren poslao oporavljenog Brazilca Kaku, dok je umjesto Özila startao Khedira. Problemi za Real počeli su pet minuta prije kraja poluvremena kada je u razmaku od 15 minuta Khedira zaradio dva žuta kartona, pa je Real ostao s igračem manje.

Portugalac na klupi Reala reagirao je ubacivanjem Ronalda umjesto Benzeme na početku nastavka, a od 59. je izvadio i Kaku te u igru poslao Higuaina, ali to nije spriječilo domaćine da iskoriste brojčanu prednost i preko Konea u 68. minuti dođu do pogotka koji im je donio tri boda. Premda je Real imao dvostruko veći posjed lopte od Levantea (67 - 33), udarci na gol (7-6 u korist Levantea) otkrivaju da je ta nadmoć bila jalova.

Bolje sreće u trećem kolu bio je Realov gradski rival Atletico koji je na krilima skupocjenog pojačanja iz Porta, kolumbijskog napadača Falcaa deklasirao Racing iz Santandera s 4-0 uz hat-trick spomenutog Falcaa, i jedan pogodak Adriana.

Primera, 3. kolo:

Levante – Real Madrid 1-0 (Kone 68) Atletico Madrid – Racing Santander 4-0 (Falcao 23, 36-11m, 55, Adrian 78) Getafe – Rayo Vallecano 0-1 (Michu 4) Real Zaragoza – Espanyol 2-1 (Luis Garcia 29, 90 / Lopez 71)