Nogomet
2

Primera: Remi Granade i Espanyola

Piše: D. B.
U posljednjoj utakmici 29. kola španske Primere Granada je ugostila Espanyol, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Publika je na prvo uzbuđenje čekala do 16. minute, šutirao je nogometaš Granade El Arabi s ruba šesnaesterca, ali je lopta završila iznad gola Espanyola. Gosti su odgovorili deset minuta kasnije, no, rezultat je bio isti, Morenov udarac je bio neprecizan.

Igrala se 28. minuta kada je Barral dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je Granada morala nastaviti utakmicu bez njega. Espanyol je potom uspostavio kontrolu na terenu te je imao loptu u svom posjedu. U 32. minuti Duranteov odarac je završio u rukama golmana domaćih Fernandeza.

Domaći su uprkos igraču manje na terenu zaprijetili u 39. minuti, šutirao je Costa, čiji je udarac završio malo veoma blizu stative.

Ipak, Granada je u 41. minuti uspjela povesti golom Ruchine, koji je izazvao veliko oduševljenje domaćih navijača. Minimalnim vodstvom domaće ekipe završeno je prvo poluvrijeme.

Foto: EPA
Foto: EPA

U drugom poluvremenu je Espanyol uspostavio dominaciju, a u u 61. minuti Gonzalo udarcem glavom loptu šalje pored gola. Njegov saigrač Mendez je u 76. minuti također pokušao glavom, ali bez uspjeha.

Espanyol nije odustajao, pa je u 81. minuti pokušao Sylla. Njegov udarac je sjajnom reakcijom zaustavio golman domaćih Fernandez.

Gosti su do izjednačenja stigli u 82. minuti autogolom Lopesa. Pokušavali su doći do preokreta i sva tri boda, ali nisu uspjeli. Meč je završen razultatom 1:1, pa su Granada i Espanyol osvojili po bod.

Espanyol je 14. na tabeli sa 32 boda, dok je Granada izašla iz opasne zone te ima 27 bodova.

Tabela nakon 29. kola španske Primere: