Nogomet
1

Primera: Real s četiri gola ispratio goste iz predgrađa

Totalsport
Slavlje nogometaša Reala (Foto: AFP)
Slavlje nogometaša Reala (Foto: AFP)
Nogometaši Getafea poveli su na Santiago Bernabeuu u utakmici 5. kola Primere, ali su na kraju doživjeli težak poraz od Real Madrida (4-1).

Ekipa iz predgrađa Madrida povela je u petoj minuti pogotkom Angela Lafite nakon čijeg je udarca lopta zakačila Pepea i prevarila Diega Lopeza. Peh koji mu se dogodio Pepe je vrlo brzo anulirao: u 19. je minuti natrčao na odbijenu loptu poslije udarca Cristiana Ronalda i izjednačio na 1-1.

Do poluvremena je Real uspio i povesti. Ronaldo je u 32. minuti izveo slobodan udarac, a Michel je u živom zidu unutar šesnaesterca igrao rukom. Portugalska je zvijezda izvela i udarac s bijele tačke i donijela ''kraljevskom klubu'' prednost.

U 59. je minuti Ronaldo iz slobodnog udarca gurnuo loptu Iscu, mladi je Španac ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio dalji ugao golmana Miguela Moye. Isco, dodajmo, nije trebao igrati od prve minute, ali je u posljednji trenutak uletio u startnu postavu umjesto Garetha Balea koji se povrijedio na zagrijavanju.

U 85. minuti Michel je dobio drugi žuti karton, a dvoboj je sjajnim pogotkom zatvorio Ronaldo u trećoj minuti nadoknade. Nakon dodavanja Samija Khedire s desne strane Portugalac je petom iz okreta s vrha peterca matirao Moyu. Ronaldu je to bio već 13. pogodak protiv Getafea u ligaškim utakmicama, a spomenimo i da je ovo bila već četvrta sezona zaredom u kojoj je Real pred svojim navijačima dao gostima iz predgrađa tačno četiri gola.

Primera, 5. kolo:

Real Madrid - Getafe 4-1 (Pepe 19, Ronaldo 33 - 11m, 90+3, Isco 59 / Lafita 5) Betis - Granada 0-0

Celta - Villarreal 0-0 Valencia - Sevilla (kasnije)

Tabela: Barcelona 15, Atletico Madrid 15, Real Madrid 13, Villarreal 11, Athletic Bilbao 9...