Nogomet
0

Primera: Real od poraza do pobjede

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ekipa Reala vrlo je sretno kao domaćin pobijedila Getafe s 3-2 u dvoboju 32. kola španskog nogometnog prvenstva, iako je plesala na rubu ponora koji ih je vodio u poraz.

Naime, u nevjerojatno dramatičnoj završnici, Getafe je do 86. minute vodio s 2-1, a dvije minute kasnije, kod rezultata 2-2, nije iskoristio jedanaesterac.

Gosti su poveli u 10. minuti pogotkom Roberta Soldada. Real je do poravnanja stigao u završnici prvog dijela, kada je Gonzao Higuain na asistenciju Raula ljevicom iz blizine zabio za 1-1.

U 84. minuti opet su se radovali gosti, poentirao je Juan Angel Albin za novo vodstvo Getafea. No, samo dvije minute kasnije, Guti je iz slobodnog udarca opet doveo utakmicu u rezultatsku ravnotežu. U 87. minuti, Pepe je zbog prekršaja nad Franciscom Casquerom u kaznenom prostoru dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Casquero je sam preuzeo odgovornost izvođenja penala, ali je njegov udarac Casillas obranio.

I napokon, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Higuan je svojim drugim golom na utakmici (ukupno 18 u Primeri), udarcem lijevom nogom izvan kaznenog prostora, donio veliko slavlje domaćinu u sva tri boda.

Real se ovom pobjedom primaknuo vodećoj Barceloni na tri boda zaostatka, ali Barça, dakako, ima susret manje.

U drugom susretu 32. kola Primere odigranom u utorak, Athletic Bilbao svladao je u gostima Numanciju s 2-1. Domaćini su poveli u 10. minuti golom Cisme, a od 19. su gosti igrali bez isključenog srednjeg braniča Ocija. No, i s igračem manje, Athletic je smogao snage za preokret. Golove su postigli Toguero u 30. i Llorente u 48. minuti. U 68. minuti je crveni karton zaradio i domaći igrač Boris.

Numancia se ovim porazom još više približila preseljenju u drugu ligu. Ostala je ukopana na začelju ljestvice s 28 bodova. Sporting Gijon, koji drži 17. mjesto, zadnje koje osigurava ostanak u prvoligaškom društvu, ima 5 bodova više i utakmicu manje.

Primera, 32. kolo:

Real Madrid - Getafe 3-2 (Higuain 45+1, 90+3, Guti 86 / Soldado 10, Albin 84)

Numancia - Athletic 1-2 (Cisma 10 / Toquero 30, Llorente 48)

Redoslijed: 1. Barcelona 78 (-1), 2. Real Madrid 75, 3. Sevilla 57 (-1), 4. Valencia 52 (-1), 5. Atletico 49 (-1), 6. Villarreal 49 (-1)…