Nogomet
1

Primera: Pobjeda Atletica za sam vrh tabele

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Došlo je do promjene na samom vrhu tabele španske Primere. Tamo više nije Barcelona, već madridski Atletico koji je slavio i ove nedjelje.

S 4-0, na svom Vicente Calderonu, Atletico je pobijedio opasni Real Sociedad, te sada Barceloni bježi za tri boda. Podsjećamo kako je Barcelona, sasvim nenadano, pala u subotu na Nou Campu protiv Valencije.

Više od sat vremena je Atletico igrao prosječno i imao je minimalno vodstvo od 1-0, stečeno u 38. minuti pogotkom Davida Ville, koji se vrlo brzo nakon toga povrijedio. No, u posljednjih dvadeset minuta je krenulo gaženje suparnika.

Prvo je Raul Garcia sjajno pronašao Diega Costu koji je s deset metara pogodio suprotni ugao gostujućeg gola. Potom je Miranda glavom povećao na 3-0, a konačnih 4-0 je postavio Diego koji se prije samo dva dana vratio u Atletico, gdje će iz Wolfsburga igrati na posudbi do kraja sezone.

Napokon je pobijedio i Betis. Tek treći put ove sezone i prvi put nakon 29. septembra prošle godine. Da nije bilo nadahnutog Rubena Castra, vjerojatno ne bi niti ove nedjelje, no dotični je nogometaš dva puta zabio u posljednjem periodu utakmice i u Sevilli je nastradao Espanyol s 2-0.

Minimalno s 1-0 je Elche pobijedio kao domaćin Almeriju. Strijelac gola vrijednog tri boda je bio Cristian Herrera u 59. minuti.

Primera, 22. kolo:

Atletico Madrid - Real Sociedad 4-0 (Villa 38, Diego Costa 72, Miranda 74, Diego 87) Elche - Almeria 1-0 (Cristian Herrera 59) Betis - Espanyol 2-0 (Ruben Castro 71, 89)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 57, 2. Barcelona 54, 3. Real Madrid 53 (-1), 4. Athletic 42 (-1), 5. Villarreal 37 (-1), 6. Real Sociedad 36…