Nogomet
9

Primera: Neymar i Messi srušili Celtu

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Barcelone bez ikakvih su poteškoća pobijedili Celtu s 3-0 u dvoboju 30. kola i tako, barem na nekoliko sati, ponovno zasjeli na vrh tabele španskog prvenstva.

Već u šestoj minuti su Katalonci stigli do prednosti nakon akcije u kojoj je Lionel Messi proigrao Alexisa Sancheza, a Čileanac ubacio u sredinu za Neymara kojem nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu. Messi je povećao na 2-0 u 30. minuti kada mu je loptu gurnuo Andres Iniesta.

Sjurio se Argentinac prema golu gostiju, zaobišao golmana Yoela i mirno poslao loptu u mrežu. Priču je zaključio Neymar svojim drugim pogotkom večeri u 67. minuti, ponovno na asistenciju Sancheza.

Messi nakon ove utakmice na kontu ima 22 ligaška gola, a Neymar devet. Barcelona, pak, na vrhu tabele ima 72 boda, dva više od Atletica i Real Madrida koji tek trebaju odraditi obavezu u ovom kolu.

Spomenimo i da je Rayo Vallecano došao do važne pobjede u borbi za ostanak. Savladao je Osasunu s 1-0, a jedini je pogodak u posljednjoj minuti utakmice s bijele točke postigao Joaquin Larrivey.

Primera, 30. kolo:

Barcelona - Celta 3-0 (Neymar 6, 67, Messi 30) Rayo Vallecano - Osasuna 1-0 (Larrivey 90 - 11m)