Nogomet
1

Primera: Neuvjerljivi Atletico iščupao pobjedu u Malagi

Totalsport
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Iako nisu igrali posebno dobro, nogometaši Atletico Madrida su ugrabili sva tri boda na gostovanju kod Malage (1-0) u prvoj utakmici 18. kola španske Primere.

Za ekipu Diega Simeonea je to peta uzastopna prvenstvena pobjeda, odnosno osma u posljednjih devet kola. Njome je Atletico, barem privremeno, izbio na prvo mjesto i osigurao da u derbi protiv Barcelone u sljedećem kolu uđe u najmanju ruku bodovno poravnat. U aktualnom kolu, podsjetimo, Barcelona u nedjelju dočekuje Elche.

U tri posljednje prvenstvene utakmice protiv Atletica na svojoj La Rosaledi Malaga nije uspjela postići pogodak, a negativna je serija nastavljena i ove subote. Andalužani su se dobro držali sve do 70. minute kada je bljesnuo Diego Costa. Brazilac sa španskim pasošem je prošao po lijevoj strani i gurnuo loptu ka Davidu Villi. Njegov je udarac domaći golman Wilfredo Caballero odbranio, ali na odbijenu je loptu natrčao Koke i s lakoćom je smjestio u mrežu, te donio 16. ovosezonsku pobjedu Madriđanima.

Primera, 18. kolo:

Malaga - Atletico Madrid 0-1 (Koke 70)

Kasnije:

Valladolid - Betis Valencia - Levante

Almeria - Granada

Tabela: 1. Atletico Madrid 49, 2. Barcelona 46 (-1), 3. Real Madrid 41 (-1), 4. Athletic Bilbao 33 (-1), 5. Real Sociedad 29 (-1)...