Nogomet
0

Primera: Malaga lako protiv Racinga

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 32. kola španskog nogometnog prvenstva Malaga je na na domaćem terenu pobijedila Racing Santander s uvjerljivih 3-0 i izbila na treće mjesto prvenstvene tabele ispred Valencije.

Susret na Estadio La Rosaledi rano se počeo razvijati na stranu domaćina. Naime, već u 3. minuti isključen je branič Racinga Francisco Jesus Perez nakon prekršaja u kaznenom prostoru nad Rondonom, ali udarac Santija Cazorle s bijele tačke potom je obranio golman Mario.

Međutim, to nije obeshrabrilo domaći sastav koji je konstantno opsjedao gol Racinga i nadmoć je okrunio u 22. minuti kada je Isco lijepim odmjerenim udarcem iskosa s lijeve strane kaznenog prostora u dalji gornji kut donio Malagi vodstvo.

U 64. minuti Cazorla se nakon asistencije Enza Maresce iskupio za promašeni penal svojim sedmim ovosezonskim golom, a tačku na i 15. pobjede Malage postavio je u 84. minuti sjajni Nizozemac Ruud van Nistelrooy.

Zabio je nekadašnji napadač Manchester Uniteda i Real Madrida glavom nakon asistencije Dude. Bio mu je to četvrti gol u sezoni, drugi u zadnja tri kola i 50. ukupno u elitnom razredu španskog nogometa u 89 odigranih utakmica.

Primera, 32. kolo:

Malaga - Racing 3-0 (Isco 22, Cazorla 64, Van Nistelrooy 84)