Nogomet
3

Primera: Inaki Williams donio pobjedu Athletic Bilbau protiv Rayo Vallecana

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U posljednjoj utakmici 32. kola španske Primere Athletic Bilbao je ugostio ekipu Rayo Vallecana i pobijedio rezultatom 1:0.

Veliku priliku na početku utakmice, tačnije u 8. minuti, propustio je Muniain pred golom Vallecana. Njegov udarac iz voleja zaustavio je golman gostiju Carlos. Već u narednoj minuti je bilo opasno pred golom domaćih, Guerra je šutirao, a domaći golman Iraizoz odbranio. Drugi pokušaj Guerre nakon odbijene lopte je izblokiran. U nastavku prvog poluvremena se igralo između dva šesnaesterca, mreže su mirovale, pa su ekipe na odmor otišle pri rezultatu 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena zaprijetili su domaći preko Garcije, šutirao je s dvadesetak metara, a Carlos je uspješno odbranio. Ipak, otpor Rayo Vallecana je slomljen u 61. minuti, Garcia je dodao loptu do Williamsa, koji je pogodio s ruba šesnaesterca za vodstvo Athletica.

Mogli su gosti do izjednačenja u 71. minuti kada je šutirao Guerra, no, odbranom se istakao golman domaćih Iraizoz. Dvije minute kasnije je Rayo ponovo opasno zaprijetio, Miku je ispratio centaršuti i uputio udarac glavom, ali je na njegovu nesreću lopta pogodila prečku.

Uporni Guerra je pokušao i u 85. minuti, međutim, ni ovog puta nije bio precizan. Njegov saigrač Manucho također nije imao sreće, pa je Vallecano ostao bez ijednog boda.

Athletic Bilbao je 6. na tabeil sa 51 bodom, dok je Rayo 16. sa 31 osvojenim bodom.

Tabela: